dinsdag, 3. augustus 2010 - 14:34 Update: 08-07-2014 1:03

Nederlanders 'de nieuwe vluchtelingen'

Valkenswaard

Als het aan de stichting van de club van tien miljoen ligt, wordt er in grote delen van Nederland niet meer gebouwd en maakt Nederland zich op voor de grootste volksverhuizing ooit in de geschiedenis.

Reden is een dreigende overstroming in Noord- en Zuid-Holland waardoor nu drie miljoen woningen elders nodig zijn zodat getroffen burgers straks kunnen overleven.

Volgens de voorzitter van de club Paul Gerbrands kunnen huizenbezitters in Noord- en Zuid-Holland beter hun huizen en bedrijfspanden verkopen. Doen ze dat nu niet, dan moeten ze beseffen dat hun pand binnen enkele jaren volstrekt waardeloos en onverkoopbaar zal zijn.

Ook moet men stoppen met het uitbereiden van de nationale luchthaven Schiphol. Het is volgens Gerbrands zonde om het geld te steken in een vliegveld dat mogelijk in de komende jaren op de zeebodem ligt.

Regelmatig verschijnen in de pers berichten over overvloedige regenval, mogelijke dijkdoorbraken en stijging van de zeespiegel. Vooral wie in de laaggelegen delen van Nederland woont, krijgt het de komende jaren hard te verduren. Ongeveer de helft van dat grondgebied daar ligt onder of net boven de zeespiegel. Het ligt voor de hand dat het water daar niet vanzelf wegloopt en leegpompen is dan water naar de zee dragen.

Wat voor veel mensen na een overstroming in het putje van Europa overblijft is wegtrekken naar oostelijk of zuidelijk Nederland. Met name de provincies Noord-Brabant en Gelderland zullen nieuwe steden uit de grond moeten stampen om de drie miljoen vluchtelingen uit het westen van het land onderdak te kunnen verlenen. Daar moet op tijd mee begonnen worden.

De bevolkingsdichtheid in de delen van Nederland die niet onder water komen, zal tot ongekende hoogte stijgen. Schaarste aan goederen en diensten zal de Nederlandse samenleving verlammen’.

Volgens Gerbrands doet de Haagse politiek er goed aan een immigratiebeleid op te stellen voor hun eigen inwoners. Bestaande bezuinigingsplannen zullen, zoals de club van tien miljoen voorziet, volledig in het water vallen zodra het water aan de voordeur staat.
Categorie:
Tag(s):