maandag, 1. november 2010 - 16:47

Nederlandse Ambassade in Athene ontsnapt aan aanslag

Den Haag

De Nederlandse ambassade in Athene is maandag ontsnapt aan een aanslag. Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken is een bompakket onderschept op een kantoor van een koeriersdienst.

Een andere bom, bestemd voor de ambassade van Mexico, is daar wel ontploft. Daarbij raakte een medewerker gewond aan zijn handen en zijn gezicht.

De Nederlandse ambassade blijft wel geopend, maar er zijn wel verscherpte beveiligingsmaatregelen getroffen.

Volgens de Griekse media heeft de politie twee mannen aangehouden die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de bompakketten. Ze zouden lid zijn van de ultralinkse groepering 'Samenzwering van de Cellen van het Vuur'.

Ten tijde van de arrestatie zou één van de verdachten twee bompakketten bij zich hebben gehad. Eén van de pakketten was bestemd voor de Franse president Sarkozy, een ander pakket zou geadresseerd zijn aan de ambassade van België.

NCTb
Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) laat maandagmiddag in een reactie weten de ontwikkelingen samen met Buitenlandse Zaken op de voet te volgen. Op dit moment is er voor Nederland nog geen reden voor paniek. Wel is het volgens het NCTB een serieuze zaak, maar het dreigingniveau zal door dit incident nog niet worden verhoogd.
Provincie:
Tag(s):