vrijdag, 11. juni 2010 - 14:31 Update: 08-07-2014 1:04

Nederlandse economie ligt 'plat' tijdens duels Oranje

Amsterdam

(Elfvoetbal) De Nederlandse economie heeft even pauze als Oranje tijdens het WK in actie komt. Twee van de drie groepswedstrijden beginnen om twee uur 's middags.

Komende maandag, als Nederland tegen Denemarken speelt, zullen de straten waarschijnlijk verlaten zijn en bureaustoelen leeg. De economie staat even stil, uiten enkele deskundigen hun verwachting in De Telegraaf.

Gedragseconoom Floris Heukelom van de Radboud Universiteit Nijmegen vreest echter geen ernstige gevolgen voor de economie. "Uiteraard zijn er directe kosten verbonden aan het feit dat Oranje speelt. Bij veel bedrijven zullen werknemers twee uur lang niet aan het werk zijn. Dat kost werkgevers geld."

Dit negatieve effect weegt echter niet op tegen een mogelijke positief effect als Oranje Denemarken verslaat, meent Heukelom. "Als Oranje wint, zijn werknemers vrolijk en bereid harder te werken.

Saamhorigheid
Daar komt bij dat er een saamhorigheidsgevoel op de werkvloer ontstaat. Mensen zijn blij dat ze van de baas naar de wedstrijd mochten kijken en worden daardoor productiever."
Categorie:
Tag(s):