vrijdag, 24. september 2010 - 11:23

Negen aanhoudingen na drugsoverlast

Lelystad

Dinsdag 21 september heeft politie Flevoland negen personen aangehouden na meldingen van drugsoverlast in een woning in de Botter. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De politie kwam de verdachten op het spoor na uitgebreid rechercheonderzoek. Dat onderzoek is ingesteld na meerdere klachten van drugsoverlast in een woning in de Botter.

De verdachten zijn drugsgebruikers en drugsdealers, allen inwoners uit Lelystad en variërend in de leeftijd van 28 tot 58 jaar. Twee van de negen verdachten zijn vrouw. Alle verdachten zijn dinsdag 21 en woensdag 22 september gehoord.

Twee verdachten van drugshandel, een 47 jarige man en een 28-jarige vrouw, zullen voor de rechter-commissaris worden voorgeleid. De andere verdachten zijn heengezonden na verhoor.

Wat er verder met de woning aan de Botter gebeurd is nog onduidelijk. De woningbouwvereniging kijkt naar mogelijkheden om de huurders uit huis te plaatsen.

Een speciaal rechercheteam dat vanaf september 2009 draait heeft vanaf de start van onderzoek naar drugs reeds 17 verdachten aangehouden van handel in verdovende middelen.

Het onderzoeksteam kan met de informatie die burgers geven over dealgedrag en overlast goed in kaart brengen waar problemen zijn en op basis daarvan haar onderzoek verrichten.
Provincie:
Tag(s):