vrijdag, 8. oktober 2010 - 8:34

Negen verdachten in mensensmokkel-onderzoek

Schiphol

Het Team Migratie Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in een onderzoek negen personen, onder wie vier leden van één gezin, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel.

De Marechaussee hield de verdachten in september en oktober aan in Amsterdam, Almere en Heerlen. Het betreft zes mannen en drie vrouwen variërend in leeftijden van 17 tot 51 jaar. Allen worden ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest bij de smokkel van tenminste vier Iraniërs vanuit Iran naar Europa.

In drie woningen in Amsterdam zijn zoekingen verricht. Tevens heeft de Koninklijke Marechaussee een horecalocatie in Amsterdam doorzocht. Bij deze zoekingen zijn computers en een geldbedrag van in totaal 36000 euro in beslag genomen. In een woonhuis in Amsterdam trof de Marechaussee drie doorgeladen vuurwapens aan.

Van de negen verdachten zitten er nog twee vast. De anderen zijn in vrijheid gesteld, maar blijven verdacht. De Koninklijke Marechaussee sluit de aanhouding van meerdere verdachten niet uit.

Het onderzoek van de marechaussee heeft negen maanden in beslag genomen. Tien rechercheurs hebben aan de zaak gewerkt onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):