woensdag, 14. juli 2010 - 11:00

Negen verdachten verantwoordelijk voor mishandeling en inbraken

Stadskanaal

Met de aanhouding van negen verdachten denkt de politie dertien strafbare feiten te hebben opgelost. De politie verdenkt de mannen uit de gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Borger-Odoorn van inbraken en mishandelingen in de omgeving van Stadskanaal, Gasselte en Borger.

De incidenten vonden plaats tussen januari en half april. De verdachten zijn druppelsgewijs sinds eind april aangehouden. De politie heeft het onderzoek vorige week afgerond.

De politie kwam de verdachten, die in leeftijd variëren van 18 t/m 32 jaar, op het spoor na een mishandeling op 22 april in Stadskanaal. Tijdens de aanhouding op heterdaad bleek dat de 32-jarige verdachte uit Borger goederen in zijn auto had waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. De spullen bleken te zijn gestolen.

De aangehouden personen zijn eerder met de politie in aanraking geweest. Twee van hen zijn in bewaring gegaan. De andere zeven verdachten zijn na hun verklaringen naar huis gestuurd. Zij zullen zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):