woensdag, 1. december 2010 - 8:54 Update: 08-07-2014 1:01

Nekhernia doet Didulica in het ziekenhuis belanden

(ElfVoetbal)Het zit Joey Didulica niet mee. De nekhernia die de doelman van AZ had opgelopen, is afgelopen weekend dusdanig verergerd dat hij in het ziekenhuis is opgenomen.

"Hij heeft op een of andere manier een verkeerde beweging gemaakt toen hij uit bed stapte", verklaart trainer Gertjan Verbeek tegenover De Telegraaf. "We wilden het met rust laten genezen, je kunt zoiets namelijk niet zomaar een-twee-drie opereren."

"Het gaat soms gepaard met uitval en met heftige (hoofd)pijn. Hij kreeg morfinepleisters om te ontspannen, maar ze kregen het niet genoeg onder controle, waardoor ze hem naar het ziekenhuis hebben laten vervoeren. Daar ligt hij aan een infuus. Met zo'n blessure kun je helemaal niets, je bent hartstikke gehandicapt", weet Verbeek.

Didulica kampte al weken met pijnlijke spieren. Eerst werd de trainingsintensiteit verlaagd, daarna zat de goalie drie dagen thuis nadat AZ hem vanwege een paar uitspraken een straf oplegde. Verbeek: "Toen hij terugkwam, werd het alleen maar ernstiger. Misschien kwam er ook wel iets van stress bij. Uit een MRI bleek toen al een beginnende nekhernia."

Didulica stond eerder al eens anderhalf jaar aan de kant met een hoofdblessure, nadat Jason Culina van dichtbij een bal tegen zijn hoofd had geschoten. Door de blessure van de ervaren keeper gaat de 17-jarige Hobie Verhulst mee met AZ naar Transnistrië voor de uitwedstrijd tegen FC Sherrif. AZ moet winnen om nog kans te maken op Europese overwintering.
Categorie:
Tag(s):