maandag, 19. april 2010 - 13:23

Nieuw hoofdlaboratorium voor Infectieziekten in Groningen

Groningen

In 2010 begint het Laboratorium voor Infectieziekten (LvI) met de bouw van een nieuwe hoofdvestiging in Groningen. Dit heeft het LvI maandag laten weten.

Het gebouw is ontworpen door DeZwarteHond uit Groningen en zal komen te staan aan de Van Swietenlaan in Groningen. Begin mei zal er een bouwvergunning worden aangevraagd en de verwachting is dat medio augustus met de bouw kan worden begonnen.

Engineering en realisatie van de bouw wordt verzorgd door BAM Utiliteitsbouw, Royal Haskoning adviseert over de installatie en Friesland Bank neemt de bancaire zaken voor haar rekening. Het Laboratorium voor Infectieziekten zal in het eerste kwartaal van 2012 haar intrek nemen in het nieuwe gebouw.

In de begindagen van het Laboratorium voor Infectieziekten (LvI) was deze gevestigd in het Gemeentelijk Laboratorium aan het Zuiderdiep, dat stond waar tegenwoordig de Pathé bioscoop is. Daarna is het lab verhuisd naar het UMCG terrein om vervolgens in 1971 de overstap te maken naar de Van Ketwich Verschuurlaan.

Het LvI is een stichting die medisch microbiologische en een deel van de immunologische diagnostiek verzorgt op landelijk topniveau, denk hierbij aan onderzoek naar SOA’s, MRSA, Q-koorts en Mexicaanse griep. Met ruim 200 medewerkers is het LvI het grootste laboratorium van haar soort in Nederland.

De hoofdvestiging van het LvI bevindt zich in de stad Groningen. Daarnaast zijn er in de ziekenhuizen van de provincies Groningen, Drenthe en een deel van Overijssel negen dependances gevestigd. Aanvragers zijn met name specialisten, huisartsen, GGD en verpleeghuizen.

De bij het Laboratorium voor Infectieziekten werkende artsen-microbioloog maken deel uit van de medische staf van de aangesloten ziekenhuizen. Zij adviseren binnen het ziekenhuis, alsmede aan huisartsen en verpleeghuizen over de preventie en behandeling van infectieziekten. Op het gebied van de openbare gezondheidzorg bestaat een intensieve samenwerking met de betrokken GGD’en.
Provincie:
Tag(s):