vrijdag, 26. november 2010 - 21:16

Nieuw kunstwerk op rotonde Oosterdreef in Almere

Almere

De rotonde op de Oosterdreef in Almere Haven wordt sinds vrijdag opgesierd door een bijzonder kunstwerk van kunstenares Frea Lenger. Dit heeft de de Alliantie Flevoland vrijdag laten weten.

Het kunstwerk, dat mogelijk is gemaakt door de Alliantie, verwijst naar het kunstzinnige centrum van Almere Haven. Daar zijn onder andere de kunstgracht, cultuurgebouw Corrosia, verschillende muurschilderingen en kunstgebouw de Hulk te vinden.

Maarten Pel, directeur van de Alliantie in de regio Flevoland vertelt: “Hier in de vide van Corrosia waar de Alliantie te vinden is, maar waar ook theater de Roestbak is gehuisvest, hangt al een kunstwerk van Frea Lenger.

De kunstenares benaderde ons met het idee om van het overgebleven materiaal een tweede kunstwerk te maken dat naar Corrosia en het kunstzinnige karakter van Almere Haven verwijst. Dat vonden wij een prima initiatief.”

Kunst speelt een belangrijke rol in Haven vertelt Pel: “Hier in het centrum vind je allerlei kunstvormen. Er zijn muurschilderingen op de verschillende gebouwen, maar bijvoorbeeld ook poëzie op de zuilen tussen de winkels, of de tekeningen in de stenen bij de Havenkom. Kunst is één van de dingen die een wijk zijn eigen karakter geeft. Het kunstwerk op de rotonde levert daar een mooie bijdrage aan.”

Het werk op de Oosterdreef bestaat uit gezichten die gevat zijn in een rood gepoedercoat stalen frame, de perspex vormen zijn aan de voor en achterkant verschillend van kleur, rood en geel, dat geeft van beide zijde een wisselend effect op de rotonde.
Provincie:
Tag(s):