maandag, 1. november 2010 - 19:06

Nieuw regionaal telefoonnummer 14 043 Antwoord©

Maastricht

Inwoners van Maastricht, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg kunnen vanaf 1 januari 2011 voor alle vragen aan de gemeente bellen naar het vijfcijferig telefoonnummer 14 043. Maandag tekenden de gemeentes hiervoor het Antwoord© convenant.

De lancering van 14 043 Antwoord© is bijzonder, ook omdat het een samenwerking tussen vijf gemeenten betreft. Het gezamenlijke netnummer 043 vormde de aanleiding voor het samen optrekken. Overigens zijn deze gemeenten niet de eersten die het 14+netnummer Antwoord© gebruiken. 61 Gemeenten deden dit al eerder.

Antwoord© is een landelijk concept met als doel de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren. Met één ingang per kanaal (telefoon, e-mail, post & internet) kan de klant gemakkelijk contact krijgen met de gemeente. Onderdeel hiervan is een makkelijk en goed te onthouden telefoonnummer (14+ netnummer). De lancering van het nieuwe nummer 14 043 Antwoord© is een stap in het verbeteren van de dienstverlening door de overheid. Alle gemeenten in Nederland krijgen de komende jaren eenzelfde telefoonnummer: 14 gevolgd door het netnummer. Hiermee kan iedereen uiteindelijk met nagenoeg alle vragen aan overheidsinstanties terecht bij één telefonische ingang.
Provincie:
Tag(s):