maandag, 18. oktober 2010 - 14:01

Nieuwe convenanten Huishoudelijke zorg Noordoostpolder

Emmeloord

Cliënten die in aanmerking komen voor huishoudelijke zorg kunnen vanaf volgend jaar kiezen uit vijf zorgaanbieders. Dit heeft de gemeente Noordoostpolder bekendgemaakt.

Dit is mogelijk dankzij de nieuwe convenanten huishoudelijke zorg die vanaf 1 januari 2011 in werking treden. Wethouder Hennie Bogaards heeft deze convenanten op 14 oktober 2010 ondertekend. Voor cliënten die nu al huishoudelijke zorg ontvangen, verandert er niets. Zij kunnen gewoon bij hun eigen zorgaanbieder blijven.

Vijf zorgaanbieders
Cliënten uit Noordoostpolder kunnen in 2011 kiezen uit vijf zorgaanbieders. Dit zijn Zorggroep oude en Nieuwe Land, RST Zorgverleners, Thuiszorg Service Nederland, Nieuwe Zorg Thuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland, De Nieuwe Zorg Thuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland zijn nieuwe zorgaanbieders voor de gemeente.

De andere drie zorgaanbieders zijn “oude bekenden” die ook de afgelopen jaren al een convenant met de gemeente hadden. Voor cliënten die nu al huishoudelijke zorg ontvangen, verandert er dan ook niets. Zij kunnen gewoon bij hun eigen zorgaanbieder blijven.

Kwalitatief goede huishoudelijke zorg
Wetgeving verplicht de gemeente om iedere vier jaar nieuwe convenanten op te stellen. Gemeente Noordoostpolder heeft de aanbesteding voor de convenanten samen met gemeente Urk en gemeente Steenwijkerland opgepakt. Door gezamenlijk op te trekken is schaalvoordeel behaald.

Bovendien bood het de kans werkwijzen en procedures van gemeenten op elkaar af te stemmen. Hierdoor kunnen zorgaanbieders besparen op administratieve kosten. Resultaat van de samenwerking is kwalitatief goede huishoudelijke zorg voor cliënten.
Provincie:
Tag(s):