donderdag, 2. december 2010 - 18:49 Update: 08-07-2014 1:01

Nieuwe Kuip gaat gewoon door, uitbreiding Philips Stadion niet

(Elfvoetbal) Het mislopen van het WK 2018 heeft geen gevolgen voor Feyenoord. De club gaat gewoon door met de plannen voor een nieuwe Kuip. PSV maakt wel een pas op de plaats.

"PSV kon leven met allebei de uitkomsten", sprak PSV-directeur Tiny Sanders. Het Philips Stadion zou worden uitgebreid met tienduizend plaatsen. Kosten: tachtig miljoen euro. "Zonder WK is een uitbreiding niet verstandig", concludeert Sanders.

Feyenoord gaat wel gewoon door met de stadionplannen. "Aan de ambities om een nieuw stadion te bouwen, verandert dit niets", zegt algemeen directeur Eric Gudde. "Het WK had wat dat betreft voor een versnelling van het proces kunnen zorgen, maar nut en noodzaak van een nieuw stadion staan nog altijd kaarsrecht overeind."

"Na bijna driekwart eeuw is De Kuip nog altijd uniek en ongekend sfeervol, maar bedrijfseconomisch zit het stadion helaas wel aan het einde van de levensduur. Voor de toekomst van Feyenoord als voetbalbolwerk en die van Rotterdam als echte sportstad is het cruciaal dat de plannen om snel een nieuw stadion te bouwen onverminderd worden doorgezet", aldus Gudde op de website van Feyenoord.

"De afgelopen drie jaar is er hard gewerkt aan de planvorming voor het Stadionpark met het WK2018 als stip aan de horizon. Ook zonder WK blijft het nut en de noodzaak om in dit gebied te investeren onverminderd groot", sprak de Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan.
Categorie:
Tag(s):