donderdag, 19. augustus 2010 - 13:39 Update: 08-07-2014 0:30

Nieuwe Nissan PIXO met gratis TomTom-systeem

Met de PIXO Connect Edition introduceert Nissan een uitvoering die extra urban proof is. De Connect Edition is standaard voorzien van een TomTom-navigatiesysteem, zodat de bestuurder in de stad — maar ook daarbuiten — altijd zijn weg kan vinden. Nissan monteert het TomTom-systeem zonder bijkomende kosten en geeft er ook nog diverse extra’s bij. Het voordeel op de PIXO Connect Edition bedraagt daarmee 500 euro.

Het navigatiesysteem betreft een TomTom Start Europe Zwart met kaarten van 42 landen in Europa. Enkele highlights van het systeem zijn de duidelijke rijstrookaanwijzingen, zodat de bestuurder geen ‘lastige’ afslag hoeft te missen, en de realistische 3D-weergave van gecompliceerde splitsingen van snelwegen, wat zorgt voor een ontspannen en veilige rit. Straatnamen, sms’jes en verkeersberichten worden voorgelezen, zodat de bestuurder altijd zijn ogen op de weg kan houden. Nissan levert het TomTom-systeem — met een Nederlandstalig startmenu met Nissan-logo — inclusief een semi-geïntegreerde montagesteun, plus een extra steun voor een eventueel tweede auto. Behalve met het TomTom-navigatiesysteem rust Nissan de PIXO Connect Edition tevens uit met zwarte portierbeschermers en luxe vloermatten voor- en achterin, met daarop de naam PIXO.

Nissan baseert de PIXO Connect Edition op de uitvoering Acenta. Deze zeer compleet uitgeruste uitvoering is standaard voorzien van automatische portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ruiten voor, een radio/cd-/mp3-speler, stuurbekrachtiging en vier airbags. Nieuw is dat de PIXO vanaf 1 september leverbaar is met een Safety Pack. Deze is verkrijgbaar op de Acenta-uitvoering met airconditioning en omvat behalve ESP ook gordijnairbags. De meerprijs bedraagt 725 euro.

Geen wegenbelasting
De Nissan PIXO is zuinig en economisch. Het brandstofverbruik van de versies met een handgeschakelde vijfversnellingsbak bedraagt gemiddeld 4,4 l/100 km, het beste resultaat in zijn klasse. Dankzij zijn levendige 1,0-liter benzinemotor met 50 kW staat de PIXO ook qua prestaties zijn mannetje. Het milieu wordt zoveel mogelijk ontzien, want de CO2-emissie bedraagt een lage 103 g/km. Dat is goed voor een A-label en een vrijstelling van de BPM. Ook hoeft de eigenaar geen wegenbelasting te betalen.

De prijzen van de Nissan PIXO Connect Edition beginnen bij 8.799 euro. Dat is inclusief het voordeel van 500 euro. De PIXO Connect Edition is leverbaar van 1 september tot en met 31 oktober 2010
Categorie:
Tag(s):