zondag, 5. december 2010 - 11:48 Update: 08-07-2014 1:01

Nieuwe onthulling: twee FIFA-leden omgekocht

(ElfVoetbal) Drie dagen nadat het Uitvoerend Comité van de FIFA heeft bepaald dat de WK's van 2018 en 2022 in Rusland en Qatar zullen worden gehouden, meldt The Sunday Times in een nieuwe onthulling dat tenminste twee leden van de 22 FIFA-stemmers zijn omgekocht voor 1,5 miljoen dollar.

De beschuldiging is afkomstig van een vertegenwoordiger van één van de twee winnende bids, die door The Sunday Times niet bij naam wordt genoemd, maar die volgens de krant in de kamer aanwezig was op het moment dat de deal (stemmen voor geld) werd gedaan.

De krant heeft anonimiteit belooft omdat 'de klokkenluider' bang is voor wraak van zijn voormalige opdrachtgever.

De Sunday Times schrijft in het bezit te zijn van verklaringen waarin de exacte data, plaatsen en namen van de aanwezigen (inclusief de twee leden van het Uitvoerend Comité van de FIFA) wordt genoemd.

De plaatsvervangende staatsecretaris voor Sport van Engeland, Ivan Lewis, heeft gisteren de FIFA namens de Engelse regering officieel op de hoogte gebracht. "De FIFA heeft nu de kans om te bewijzen of men een onafhankelijk onderzoek wil instellen tegen deze ernstige beschuldigingen. Zo niet dan kan men de wereldvoetbalorganisatie niet langer als geloofwaardig beschouwen", aldus Lewis.

NEWS OF THE WORLD
Een andere Engelse krant, The News of the World, schrijft vandaag dat de Amerikaanse Wall Street Journal een bericht heeft gepubliceerd dat de Argentijnse vice-president van FIFA, Julio Grondona, een bedrag van liefst
50 miljoen pond aan steekpenningen heeft aangenomen van officials van
Qatar.
Categorie:
Tag(s):