dinsdag, 16. november 2010 - 11:44

Nieuwe vragen in onderzoek naar dood Shu Yung

Amsterdam

In het onderzoek naar de dood van de 57-jarige snackbareigenaar Shu Yung Lam uit Amsterdam-Noord roept de politie opnieuw de hulp in van het publiek. In de televisieprogramma’s Opsporing Verzocht van de Avro en Ter Plaatse van RTV Noord-Holland, wordt vanavond en morgenavond weer aandacht gevraagd voor deze zaak.

Begin oktober werden al twee verdachten aangehouden, waarvan er een nog steeds vast zit. Het onderzoek is echter nog niet afgerond en de politie hoopt opnieuw op belangrijke informatie van het publiek.

Er wordt specifiek gevraagd naar informatie over een Chinese man in opvallende oranje werkkleding. Hij zou in de vroege ochtend van vrijdag 16 juli gezien zijn bij zowel de snackbar op de Mercuriusstraat als de vuilcontainer aan de Laanweg, waarin het lichaam van Lam is gedumpt. De man draagt vermoedelijk een bril en had lange grijze of beige werkhandschoenen aan. De recherche wil graag weten wie deze man nog meer gezien heeft op die bewuste vroege ochtend of hoort het graag als iemand de oranje werkkleding ergens heeft aangetroffen.

Verder worden er sinds de dood van Shu Yung Lam enkele voorwerpen vermist, waaronder zijn mobiele telefoon en een gouden schakelketting met een specieke zogenaamde ‘Chinese sluiting’. Ook is de recherche op zoek naar twee sleutelbossen van het slachtoffer, waarvan er een in ieder geval twee autosleutels bevat: van een Citroën Berlingo en van een Honda Civic. Tot slot is de pas verdwenen waarmee de ondergrondse vuilcontainer geopend kan worden.
Provincie:
Tag(s):