vrijdag, 1. januari 2010 - 14:41

Nieuwjaar in Limburg rustig verlopen

Regio

De start van 2010 is in Limburg overwegend rustig verlopen. Het overgrote deel van de meldingen bij de politie hadden te maken met vuurwerkoverlast, vechtpartijen en branden. In Noord-Limburg zijn 22 personen aangehouden. In Zuid-Limburg werd een man aangehouden die zich agressief gedroeg tegenover politie en brandweer.

Er zijn bijna geen meldingen van geweld tegen brandweer- en ambulancepersoneel. Wel kregen enkele agenten met fysiek geweld te maken. Twee personen zijn daarvoor aangehouden, meldt de politie.

In Grubbenvorst is een 28-jarige man uit Venray aangehouden na een steekpartij. Bij een ruzie in de relationele sfeer werd een 33-jarige inwoner van Grubbenvorst door de Venraynaar gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte wordt maandag 4 januari voorgeleid.

Rond 4.00 uur vond er op de Putterstraat in Horst een uitslaande woningbrand plaats. Toen de politie arriveerde bleek dat de bewoonster met haar twee kinderen boven lagen te slapen. Het vermoeden is dat er beneden in de woning iets mis is gegaan met kerstboomverlichting waardoor brand ontstond. De beneden verdieping is behoorlijk uitgebrand. Moeder en kinderen werden op tijd wakker en konden de woning verlaten. Zij zijn naar de huisartsenpost geweest omdat ze rook ingeademd hadden.

In Weert en in Venray is een auto tegen een boom gereden. In Weert is bij de bestuurder een blaastest afgenomen. In Venray werd geen bestuurder aangetroffen. Het voertuig is afgesleept.

In Oirsbeek verliep, in tegenstelling tot vorig jaar, de jaarwisseling vreedzaam. Weliswaar werd ook dit jaar op de markt een vreugdevuur ontstoken, maar de politie had voor extra inzet van mensen gezorgd waardoor de situatie goed verliep. Rond 01.30 uur werd het vuur door de brandweer gedoofd en zorgde de gemeente ervoor dat de rommel werd opgeruimd.
Provincie:
Tag(s):