donderdag, 29. juli 2010 - 21:46 Update: 08-07-2014 0:28

Nina Storms heft beslagen Eric Smit op

Amsterdam

Nina Het kort geding dat Prometheus-auteur en journalist Eric Smit tegen Nina Storms (beter bekend als Nina Brink) heeft aangespannen, is van de baan.

Nog voordat het kort geding van start ging hief Storms de beslagen op. Storms legde eerder dit jaar beslag op alle bezittingen van de schrijver van het boek Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady, omdat deze biografie volgens haar vol fouten zou staan. Ze eiste eerder ook al een rectificatie bij de rechter, die haar in het ongelijk stelde.

Nina Brink was de hoofdrolspeelster in de geruchtmakendste introductie die de Amsterdamse Effectenbeurs ooit beleefde. Op het hoogtepunt van de internetbubbel werd haar zwaar verliesgevende bedrijf World Online kortstondig op 47 miljard euro gewaardeerd. Nina was even de meest begeerde vrouw van Nederland. Maar de liefde van het publiek sloeg abrupt om in haat toen de koers instortte en toen bleek dat Nina zelf de meeste van haar aandelen enkele maanden eerder al had verkocht. Daarmee eindigde voor haar de beursgang in een tragedie: wel het geld, niet het aanzien.

Deze onthullende reconstructie van haar loopbaan toont niet alleen het beeld van een op rijkdom en status beluste zakenvrouw, maar ook dat van haar grenzeloos opportunistische omgeving. Managers, ondernemers, artiesten, politici, advocaten en bankiers: velen dachten beter van haar te kunnen worden. Sommigen waren ook bereid daarvoor grote offers te brengen.
Categorie:
Tag(s):