maandag, 6. september 2010 - 17:38

NMa gaat fusie Friese ziekenhuizen nader onderzoeken

Heerenveen

Door de concentratie van het ziekenhuis de Tjongerschans (Heerenveen) door de Zorggroep Noorderbreedte (Leeuwarden) - Ziekenhuis kan de situatie ontstaan dat patiënten te veel worden beperkt in de keuzemogelijkheden voor een ziekenhuis in Friesland. Dit meldt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) maandag.

Dit geldt ook voor de zorgverzekeraars als inkopers van zorg. De NMA heeft daarom besloten dat voor de concentratie een vergunning vereist is.

De NMa heeft bij haar onderzoek de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geraadpleegd. De NZa onderschrijft de conclusie van de NMa. Zo sluit de NZa niet uit dat de voorgenomen concentratie nadelige gevolgen kan hebben voor de toegankelijkheid, de betaalbaarheid en de kwaliteit van de algemene ziekenhuiszorg in Friesland.

Het besluit van de NMa heeft tot gevolg dat de ziekenhuizen voor de beoogde concentratie een vergunning moeten aanvragen. Als zij dit doen, zal de NMa na het onderzoek in de vergunningsfase beslissen of de concentratie wel of niet is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):