donderdag, 16. december 2010 - 21:37

Nog geen duidelijkheid voor NedCar vanaf 2013

Born

Mitsubishi in Japan maakte donderdag bekend dat de opvolger van de Mitsubishi Colt vanaf 2013 niet meer in Born gemaakt wordt. Bestuurder Jean Severijns van CNV Vakmensen sprak donderdagmiddag met de Raad van Commissarissen van NedCar en met vakbondsleden: "De werknemers hebben al zoveel reorganisaties meegemaakt. Ze zijn echt boos dat ze nu weer in onzekerheid moeten zitten. Ik heb aangegeven zo snel mogelijk werkgelegenheidsgaranties te willen voor alle werknemers in 2011."

Bij NedCar werken 1.500 mensen, daarnaast zorgt het bedrijf voor een enorme werkgelegenheid in de regio. De leiding van Mitsubishi gaf aan onderzoek te doen naar de mogelijkheid om vijf andere modellen van Mitsubishi in Limburg te produceren, Severijns: "Dat is in ieder geval positief. Natuurlijk wil CNV Vakmensen graag mee werken aan dit onderzoek. We gaan voor werkgelegenheid en we verwachten dat anderen ons hierbij zullen steunen. Ook moet onderzocht worden of er samenwerking mogelijk is met derden."

In een reactie laten de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg weten zich te zullen inzetten om NedCar voor de regio te behouden.
Provincie:
Tag(s):