woensdag, 11. augustus 2010 - 19:40

Nog twee aanhoudingen in verband met vermissing meisjes

Breda

De politie heeft woensdagochtend twee jongemannen aangehouden in verband met de vermissing van twee minderjarige meisjes eind vorige week. De twee worden ervan verdacht minderjarigen aan het ouderlijk gezag te hebben onttrokken.

De 17-jarige en 18-jarige Bredanaar zijn ingesloten voor verhoor.
Maandag hield de politie al een 14-jarige jongen uit Breda aan voor hetzelfde feit. Hij is diezelfde middag weer in vrijheid gesteld.
De drie worden verdacht bij betrokkenheid bij de vermissing van een 13-jarige en 16-jarige.

De politie onderzoekt wat zich heeft afgespeeld tijdens de afwezigheid van de meisjes, die tussen afgelopen donderdagavond en zondag vermist waren. Zondag werden de twee in een woning in Breda-Noord teruggevonden. Dit gebeurde naar aanleiding van een tip die binnenkwam na het versturen van een SMS-Alert door de politie. De politie onderzocht de tip, hield de vermisten aan in de woning en herenigde hen met hun ouders. De politie onderzoekt wat zich tijdens de afwezigheid van de meisjes heeft afgespeeld.

In overleg met justitie zal worden besloten wat de gevolgen van het onttrekken van de minderjarige meisjes aan het ouderlijk gezag zal hebben voor de aangehouden verdachten
Provincie:
Tag(s):