maandag, 27. september 2010 - 17:38

Nooddrinkwateroefening in Almere

Almere

'Stel, een deel van Almere zit sinds vanochtend zonder drinkwater. Het lijkt erop dat er niet snel verandering komt in deze situatie. Dat is ongeveer het scenario voor de ‘Nooddrinkwateroefening’ die op donderdag 30 september vanaf 08:30 uur wordt gehouden bij het Topsportcentrum in Almere Poort', meldt de gemeente Almere maandag.

Op het parkeerterrein installeert Vitens een nooddrinkwatersysteem met één distributiepunt. Defensie verzorgt de opbouw van een waterzuiveringsinstallatie. Intussen is er van 10:30 tot 12:00 uur voor genodigden een presentatie over Nooddrinkwater in het Topsportcentrum.

Wethouder Ben Scholten (Economische Ontwikkeling) en plaatsvervangend directeur Jan Regnerus van Vitens Flevoland geven om 13:30 uur het officiële startsein voor de distributie van nooddrinkwater aan ‘de bevolking’, gespeeld door ongeveer 150 scholieren van het Arte College uit Almere Poort.

In het Topsportcentrum oefent een crisisteam vanaf 14:00 uur op het beheersen van de ontstane situatie. De oefendag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Almere, Veiligheidsregio Flevoland, Vitens Flevoland en Defensie (RMC Noord).
Provincie:
Tag(s):