vrijdag, 8. januari 2010 - 14:20

Noodreparaties aan N281 wegens vorstschade

Heerlen

Rijkswaterstaat start binnenkort met uitgebreide noodreparaties aan provinciale stadsautoweg N281, Ten Esschen-Simpelveld. Het betreft het stuk weg globaal gelegen tussen Ikea en het Roda-stadion.

De volledige bovenlaag van Zeer-Open-Asfaltbeton (ZOAB) wordt weggefreesd aan beide zijden van de weg. De vroege en stevige aanhoudende winterse omstandigheden hebben de restlevensduur van de bovenlaag onverwacht snel laten afnemen, waardoor de huidige wegdekkwaliteit niet meer te handhaven is en de te nemen grote noodmaatregel onoverkomenlijk is.

De werkzaamheden starten in 18 januari en nemen ongeveer 10 dagen in beslag. Over vrijwel de gehele lengte van de weg (ca 120.000 m2) wordt de bovenlaag aan beide zijden volledig weggenomen.

Met deze maatregel wordt bereikt dat het op grote schaal loslaten van de gevoelige bovenste laag asfalt stopt. Daardoor komt weer een veilige rijbaan ter beschikking. Wel blijft tijdelijk een snelheidsbeperking van maximaal 50 km per uur noodzakelijk als gevolg van de veranderde structuur van de bovenlaag. Met de politie zijn afspraken gemaakt over toezicht op de snelheidshandhaving. Tijdens de werkzaamheden is verkeersdoorstroming mogelijk omdat er steeds een rijstrook beschikbaar blijft. De werkzaamheden worden steeds per afgezette rijstrook uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):