maandag, 22. maart 2010 - 11:44

Noordervrijheid! bestaat 5 jaar!

Groningen

De studentengroep van Amnesty International Groningen organiseert dit jaar voor de vijfde maal op een rij het concert Noordervrijheid!.
Noordervrijheid! heeft tot doel op een positieve manier mensenrechten onder de aandacht te brengen, vooral bij jongeren. Het lustrum geeft reden voor een echt feest.

Daarom beginnen ze swingend, met de in Groningen al jaren populaire Full Minties. Als je de band eenmaal hebt gezien en gehoord, zal je ze nooit vergeten. Niet alleen vanwege de opvallende mintgroene pakken, maar vooral ook vanwege de uitbundige show en de gepassioneerde manier van zingen en spelen. Het repertoire met covers is zo uitgebreid dat het niet onder 1 noemer valt. Behalve dan de noemer “swingend!”.

De slotact wordt toevertrouwd aan de rapper Kraantje Pappie, met als supportacts Abbeye en Danskie. Kraantje Pappie is een nederlandstalige rapper/mc uit Groningen. In 2009 veroverde hij een plaats in de Finale van de Grote Prijs van Nederland.

Natuurlijk is er ook aandacht voor mensenrechten. Dit door de uitreiking van de Glazen Kaars. Deze mensenrechtenprijs wordt uitgereikt aan een noorderling, die zich op een wonderbaarlijke wijze inzet voor de mensenrechten. Kent u zo iemand in Noord-Nederland? Opgeven kan nog tot 16 april, kijk voor de voorwaarden op de website www.noordervrijheid.nl.
Provincie:
Tag(s):