zaterdag, 18. december 2010 - 17:33

NS: "Ook zondag aangepaste dienstregeling"

Sinds de start van de aangepaste dienstregeling van zaterdagochtend rijden er in het hele land treinen en kunnen reizigers vanaf elk station op hun bestemming komen. Wel moet nog steeds rekening worden gehouden met een langere reistijd en drukkere treinen.

Via meldingen van klantenservice van NS blijkt dat reizigers zich goed voorbereiden voordat zij gaan reizen. NS -medewerkers hebben de afgelopen 24 uur tienduizenden warme dranken uitgedeeld aanreizigers.

Er is veel vraag naar internationale treinen. Ook op zondag zal NS rijden met een aangepaste dienstregeling. Op Schiphol staan voor de NS-loketten rijen reizigers die een kaartje voor de internationale trein willen bemachtigen. NS Hispeed meldt dat vanaf gisteren de vraag naar alternatief vervoer enorm is toegenomen. Er is met name veel vraag geweest naar bestemmingen in
Duitsland (Neurenberg, Stuttgart, Keulen, Düsseldorf). Ook het achterliggende gebied van Parijs met bestemmingen als Bordeaux was populair. In veel gevallen is het gelukt gestrande reizigers te helpen. NS Hispeed heeft extra medewerkers ingezet om zoveel mogelijk klanten te woord te kunnen staan en verder te helpen. Internationaal treinverkeer zal blijven rijden.

Ook zondag minder treinen
Doordat weer sneeuw wordt verwacht, zal NS ook op zondag de dienstregeling aanpassen. Reizigers in het noordoosten van het land zullen er rekening mee moeten houden dat zij meer moeten overstappen. dat zij meer moeten overstappen. Ook op zondag houdt ProRail sneeuwploegen op cruciale locaties paraat staan om storingen snel te verhelpen. Op de stations zijn medewerkers van NS aanwezig om reizigers van de laatste reisinformatie of van warme dranken te voorzien. De afgelopen 24 uur hebben zij op 26 stations tienduizenden kopjes koffie uitgedeeld.

Reisinformatie
Omdat de dienstregeling is aangepast, raadt NS reizigers aan vanaf een uur voor vertrek ns.nl, de mobiele site mobiel.ns.nl, de mobiele “app” Reisplanner Xtra of Teletekstpagina 751 te raadplegen voor de meest actuele reisinformatie. NS zorgt ervoor dat ook op de stations en
bij de medewerkers de laatste informatie over de aangepaste dienstregeling beschikbaar is.NS kan morgen meer informatie geven over de dienstregeling van maandag.
Provincie:
Tag(s):