vrijdag, 17. december 2010 - 21:16

NS past dienstregeling aan vanwege het aanhoudende slechte weer

Utrecht

Zaterdag past NS haar dienstregeling aan vanwege het aanhoudende slechte weer.

De verwachting is dat zaterdag het weer effect heeft op het treinverkeer. Daarom voert NS vanaf het begin van de dag een geplande aanpassing aan de dienstregeling in, speciaal ontworpen voor deze weersomstandigheden, zodat treinen kunnen blijven rijden en iedereen op zijn bestemming komt.

Dit betekent dat treinreizigers de hele zaterdag rekening moeten houden met een langere reistijd en drukkere treinen. NS adviseert reizigers kort voor vertrek de meest actuele reisinformatie te raadplegen.

ProRail heeft morgen honderden mensen op cruciale locaties paraat staan om storingen snel te verhelpen. NS zet extra servicepersoneel in om klanten van dienst te zijn.

Minder stoptreinen, minder intercity's

Er gaan morgen met name in de randstad minder stoptreinen per uur rijden . De intercity 's gaan twee in plaats van vier keer per uur rijden. Hierdoor krijgen reizigers te maken met langere wachttijden op perrons en mogelijk minder zitplaatsen. Omdat het morgen weekend is, zal het naar verwachting niet zo druk zijn als vandaag. Internationaal treinverkeer zal blijven rijden.
Provincie:
Tag(s):