vrijdag, 17. december 2010 - 14:39

nVWA haalt honden weg bij dierenhotel in Noordoostpolder

Noordoostpolder

Controleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) hebben op donderdag 24 honden weggehaald bij een hondenfokker die een dierenhotel exploiteert in de Noordoostpolder. Dit heeft de nVWA vrijdag bekendgemaakt.

Bij deze inbewaringneming ontstond een dusdanige bedreigende situatie dat de politie Flevoland is ingeschakeld. Die heeft de houder van de honden, diens echtgenoot, de dierenarts van de houder en een kennis van de houder die op dat moment aanwezig waren, aangehouden.

Bedreiging
Tegen deze 4 personen heeft de politie proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging van ambtenaren in functie. De fokker hield in het dierenhotel zowel eigen honden (volwassen dieren) als pensionhonden onder slechte omstandigheden.

Zo hadden de honden geen goede ligplaats: ze lagen in hun eigen uitwerpselen op een ondergrond die koud en niet droog was. Een dierenarts van de nVWA constateerde dat het merendeel van de honden in goede conditie was maar de huisvesting volstrekt ontoereikend.

Meerdere hokken waren zelfs totaal ongeschikt voor het houden van honden. Besloten is om de honden af te voeren naar een opvangadres. Daar krijgen de honden een geschikte huisvesting en de juiste verzorging.

Controle
Tijdens een eerdere controle constateerden controleurs van de nVWA al dat de huisvesting van de aanwezige honden niet in orde was. De hondenhouder kreeg de opdracht de huisvesting te verbeteren.

Hercontrole
Tijdens een hercontrole bleek dat de situatie nog niet verbeterd was. Hierdoor verzocht de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om de honden in bewaring te nemen.
Provincie:
Tag(s):