maandag, 27. september 2010 - 21:46

OM eist 6 weken gevangenisstraf in hoger beroep oplichting Rotterdam

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 6 weken gevangenisstraf geëist tegen een 40-jarige man die wordt verdacht van (onder meer) oplichting.

De verdachte zou in september 2007 in Rotterdam een bouwbedrijf, gevestigd in Nootdorp, hebben opgelicht door zich voor te doen als eigenaar van een evenementenbureau en in die hoedanigheid in te staan voor de betaling van een verbouwing. De betaling zou echter nooit hebben plaatsgevonden. De rechtbank Den Haag veroordeelde de verdachte eerder ook al tot 6 weken gevangenisstraf. Daarnaast werd verdachte door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete voor het opgeven van een valse naam aan de politie. De verdachte stelde hoger beroep in tegen de uitspraak.

De verdachte zou zich tegenover het bouwbedrijf hebben voorgedaan als een betalende opdrachtgever voor een verbouwing in de woning van zijn vriendin. De verdachte zou hebben gezegd dat hij eigenaar van een evenementenbureau was en dat hij voor de verbouwing een contante aanbetaling kon doen met geld dat in zijn bedrijfspand lag. De verdachte zou de offerte van de verbouwing hebben ondertekend en met de aannemer een datum hebben afgesproken waarop hij de betaling zou doen. De aannemer is toen gestart met de verbouwing en heeft onder andere personeel en materialen ingehuurd. De verdachte zou vervolgens op de afgesproken datum niet zijn verschenen, waardoor er nooit een betaling heeft plaatsgevonden. Bij zijn aanhouding zou de verdachte bovendien een valse naam hebben opgegeven aan de politie.

Uitspraak (naar verwachting) op 11 oktober 2010.
Provincie:
Tag(s):