woensdag, 22. september 2010 - 17:33

OM eist ruim 2 jaar cel in zaak ‘shaken baby’

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 39 maanden waarvan 13 maanden voorwaardelijk geëist in de zogenaamde ‘shaken baby’ zaak.

De verdachte, een vader die in 1991 in Amsterdam zijn zoon van bijna 2 maanden oud zodanig door elkaar zou hebben geschud met als gevolg dat het kind is komen te overlijden, heeft zicht volgens het OM schuldig gemaakt aan het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg. Het OM is van mening dat de man niet de opzet had het jongetje om het leven te brengen.

Het OM heeft vrijspraak gevraagd voor het geweld jegens de dochter van zijn partner in 2005. De dochter is als gevolg van het geweld komen te overlijden. De vrijspraak is geëist omdat de moeder van het kind daarvoor inmiddels onherroepelijk is veroordeeld en er volgens het OM te weinig bewijs is voor de betrokkenheid van verdachte.

De rechtbank Amsterdam veroordeelde de man eerder tot 42 maanden gevangenisstraf voor beide feiten. Zowel OM als verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. De uitspraak is naar verwachting op 7 oktober aanstaande.
Provincie:
Tag(s):