vrijdag, 17. september 2010 - 10:38

OM eist tot negen jaar gevangenisstraf voor poging moord door brandstichting

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren tegen een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige Amsterdammer gevangenisstraffen van negen en acht jaar geëist. Ze worden verdacht van poging moord door brandstichting.

Volgens de officier van justitie hebben beide mannen op 27 januari van dit jaar een huis aan de Waarderstraat in Zoetermeer in brand gestoken. Rond 23.00 uur zouden de twee mannen een flinke hoeveelheid benzine door de brievenbus het huis in hebben laten lopen en dit vervolgens met een doek hebben aangestoken.

De vrouw des huizes was op dat moment thuis met haar twee jonge kinderen, een meisje van vier maanden en een jongetje van twee jaar oud. Toen de vrouw in de gaten had dat er in haar woning brand werd gesticht, heeft ze haar nog slapende kinderen opgepakt en kon ze met hen nog tijdig het huis verlaten. Hun enige uitweg was door de vlammenzee. De vrouw en haar kinderen liepen hierbij lichte brandwonden op. De officier is van mening dat als de vrouw en de kinderen niet zo snel hadden kunnen wegkomen, een dodelijke afloop heel reëel zou zijn geweest.

De aanleiding van de brandstichting zou zijn gelegen in een niet betaalde huurschuld van 1.000 euro die één van de verdachten nog tegoed had van de vader des huizes die op het moment van de brandstichting niet thuis was.

De verdachten hebben elk hun eigen aandeel of schuld aan de brandstichting ontkend.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):