donderdag, 28. januari 2010 - 12:43

OM geeft Alberto Stegeman boete voor maken Schiphol uitzendingen

Het Openbaar Ministerie Haarlem heeft journalist Alberto Stegeman en een medewerker van zijn programma ‘Undercover in Nederland’ transacties aangeboden omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten.

In de eerste uitzending was te zien dat Stegeman zich toegang verschafte tot het Anthony Fokker Businesspark in Oude Meer en het bedrijventerrein op Schiphol-Oost. In deze uitzending suggereerde Stegeman te weten hoe hij een KLM-legitimatiepas na kon maken. In de tweede uitzending wordt de beveiliging van het regeringsvliegtuig aangekaart.

Stegeman wordt het medeplegen van valsheid in geschrift en het onrechtmatig betreden van het luchthaventerrein verweten. Hij heeft een transactie van 1500 euro aangeboden gekregen. De medewerker van Stegeman is eveneens schuldig aan het medeplegen van valsheid in geschrift. Hem is een transactie van 1000 euro aangeboden.

De KLM-medewerker is schuldig aan medeplichtigheid aan valsheid in geschrift. Hem is eveneens een transactie aangeboden. Hij werd in april van dit jaar aangehouden en heeft drie dagen vastgezeten. Zijn werkgever heeft hem ontslagen.

Indien de transacties niet worden betaald zullen de betrokkenen worden gedagvaard.
Provincie:
Tag(s):