woensdag, 25. augustus 2010 - 21:44

OM onderzoekt zelfmoord en vier pogingen in justitiële inrichtingen

Breda

Het Openbaar Ministerie (OM) laat de Rijksrecherche een feitenonderzoek doen naar de gang van zaken rond een zelfmoord en vier pogingen tot zelfmoord door de leden van één familie. Dit heeft het OM woensdagavond laten weten.

In het onderzoek wordt samengewerkt met de Dienst Justitiële Inrichtingen en dit onderzoek vindt plaats onder leiding van de hoofdofficier van parket Den Haag.

Op 26 juli hield de politie acht verdachten aan van één familie uit Tilburg. Zij zouden betrokken zijn bij de gijzeling van een 56-jarige Afghaanse man op 2 mei jl. in Ledeacker. Vijf verdachten zouden tevens op 23 juli in Bladel twee mensen zwaar hebben mishandeld.

Zelfmoord gedetineerde
De acht personen, zeven mannen en een vrouw werden op 29 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld. Eén van de mannen pleegde vervolgens op 18 augustus zelfmoord in zijn cel in de gevangenis van Breda.

Vier zelfmoordpogingen gedetineerden
Kort daarna trachtten vier van de zeven verdachten zichzelf van het leven te beroven. Deze verdachten waren gedetineerd in verschillende justitiële inrichtingen verspreid over het land.
Provincie:
Tag(s):