donderdag, 25. november 2010 - 8:23

Omstanders helpen agente bij arrestatie

Waalwijk

Een agente was woensdagmorgen onderweg naar melding van een winkeldiefstal in Waalwijk. Onderweg zag ze twee mannen die zich verdacht gedroegen en bezig waren om een doos in een auto te zetten.

Het leek alsof er goederen werden overgeladen op het parkeerterrein van winkelcentrum De Els. Ze besloot het tweetal te controleren.

De man met de doos wilde dat verhinderen en duwde de agente opzij. Met de doos ging hij er vandoor en vluchtte de weekmarkt op. Daar probeerde hij opnieuw aan de agente te ontkomen.

Hij kwam echter ten val, waarna omstanders de agente te hulp schoten. Ze hielden de man in bedwang, waardoor zij de verdachte de handboeien kon omdoen. Een marktkoopman ontfermde zich over de doos.

In de doos bleek 1.060 gram hennep zitten. De andere verdachte was bij de auto blijven wachten er werd ook aangehouden. Beide mannen zitten vast op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ze zijn afkomstig uit Utrecht en 24 en 26 jaar oud.

Waardering
De politie spreekt haar waardering over de onverwachte hulp die de omstanders spontaan boden. Door die ondersteuning zitten de twee verdachten in de cel en is een hoeveelheid hennep in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):