maandag, 13. september 2010 - 9:39 Update: 08-07-2014 1:02

Omzet industrie hoger

De ondernemers in de industrie behaalden in juli 12 procent meer omzet dan in juli 2009. Deze toename is wat minder groot dan die in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzet lag de afgelopen maanden nog altijd ruim onder het niveau van dezelfde maand in 2008.

Het werkdag- en vakantiepatroon verschilde in juli 2010 van dat in juli 2009. Het negatieve effect hiervan op de omzet wordt geraamd op ongeveer anderhalf procent. De door de industrie verkochte producten waren 9 procent duurder dan een jaar eerder.

Met bijna 25 procent nam de omzet bij de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofindustrie het meest toe. Ook ondernemers in de transportmiddelenindustrie (bijna 18 procent), de elektrotechnische- en machine-industrie (13 procent) en de basismetaal- en metaalproductenindustrie (12 procent) realiseerden fors hogere omzetten. Daarentegen lag de omzet van de voedings- en genotmiddelenindustrie iets onder het niveau van juli 2009.

De omzet op de exportmarkt was in juli 16 procent hoger dan een jaar eerder. Op de binnenlandse markt was de toename minder groot. Hier werd ruim 7 procent meer omzet gerealiseerd. Al zes maanden is de toename van de in het buitenland behaalde omzet duidelijk groter dan die van de binnenlandse omzet.
Categorie:
Tag(s):