vrijdag, 19. november 2010 - 22:37

Ondertekening overeenkomst uitbereiding Recreatiecentrum Van Harte

Echten

Maandag ondertekenen Johan Koops van Recreatiecentrum Van Harte en wethouder Jan ten Kate van de gemeente De Wolden een exploitatieovereenkomst voor de uitbereiding van Recreatiecentrum Van Harte. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over onder andere de compensatie van het bos, het bouwprogramma en haar fasering, het beheer en gebruik van het centrum en de kosten.

Wethouder Jan ten Kate: “De ondertekening is voor De Wolden een bijzonder moment. Van Harte is het eerste recreatiecentrum in de gemeente dat ondanks haar ligging in de Ecologische Hoofd Structuur kan uitbreiden. Via het provinciale project Natuurlijke Recreatie zijn Milieufederatie, Staatsbosbeheer, Recron, provincie en gemeente betrokken bij de planvorming. Met de ondertekening is een eind gekomen aan een spannende periode voor de heer Koops. De plannen liggen in ontwerp vanaf donderdag 25 november ter inzage voor iedereen.”

Het Recreatiecentrum Van Harte is een uniek centrum dat verscholen ligt in de bossen ten noorden van Echten. Het is een kleinschalig park dat vaak gezinnen, families en groepen met gehandicapten te gast heeft. Om de gasten nog beter te kunnen ontvangen heeft Van Harte uitbreidingsplannen. Zeven verouderde accommodaties maken plaats voor tien nog beter aangepaste woningen. Alle accommodaties zijn dan bijvoorbeeld voor een rolstoel toegankelijk.
Provincie:
Tag(s):