dinsdag, 28. december 2010 - 10:23

Onderzoek dodelijk ongeval Kortenhoef afgerond

Kortenhoef

Het onderzoek naar het verkeersongeval donderdagavond
9 december 2010 op de Vreelandseweg in Kortenhoef, waarbij een 31-jarige inwoner van Nederhorst den Berg en een 61-jarige inwoonster van Laren om het leven kwamen, is afgerond.

Uit het onderzoek is gebleken dat de Nederhorster tijdens een inhaalmanoeuvre (vanuit de richting Hilversum) een tegenligger zag aankomen. Dit was de auto van een man en vrouw uit Laren. Op het moment dat de Nederhorster dit ontdekte, wilde hij terugsturen. Op zijn eigenlijke weghelft reed de 57-jarige Hilversummer die net had moeten afremmen voor een vrachtwagen voor hem die de parkeerplaats op was gereden. De Hilversummer was net weer gas bij aan het geven toen hij van achteren geraakt werd door de Nederhorster. De Hilversummer schoot hierdoor van de weg en de auto van de Nederhorster begon te draaien. De auto van de man en vrouw uit Laren botste hierdoor op de auto van de Nederhorster. De man uit Nederhorst den Berg overleed ter plekke. De vrouw uit Laren overleed later op de avond in het ziekenhuis.

De Hilversummer werd ter observatie overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum en kon de volgende dag naar huis. De 67-jarige inwoner van Laren werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar, maar ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):