dinsdag, 21. september 2010 - 20:53

Onderzoek dodelijk verkeersongeval A28 afgerond

Pesse

Het technische onderzoek door de politie naar de oorzaak van het dodelijk ongeval waarbij op zondag 12 september een motorrijder om het leven kwam op de A28 ter hoogte van Pesse is afgerond.

Uit het onderzoek en verklaringen van getuigen en de andere bij het ongeval betrokken motorrijder is komen vast te staan dat beide motorrijders achter elkaar reden op de linker rijstrook en daarbij sneller reden dan dat daar is toegestaan. De voorste motorrijder heeft verklaard dat hij zijn snelheid minderde toen hij de snelheidscontrole zag omdat hij op dat moment 135 à 140 kilometer per uur reed. Door die abrupte snelheidsvermindering bracht hij het overig verkeer in gevaar waardoor een verkeersongeval plaats vond met dodelijke afloop.

De achterste motorrijder heeft onvoldoende afstand gehouden tot zijn voorganger, de onderlinge afstand bij die snelheid was te klein om adequaat te kunnen handelen. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat de achterste motorrijder tijdens die snelheidsvermindering met zijn voorwiel het achterwiel van de voorop rijdende motor heeft geraakt, dat daardoor het voorwiel dwars geslagen is waardoor de motorrijder is komen te vallen met fatale afloop. De voorop rijdende motorrijder, een 40-jarige man uit Hoogeveen, is als verdachte gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):