vrijdag, 23. april 2010 - 21:06

Onderzoek naar gestolen auto-onderdelen

Brakel

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft donderdag tijdens een grootscheepse actie op 8 locaties in Veen, Wijk en Aalburg (Noord Brabant) en Brakel (Gelderland) doorzoekingen verricht.

De actie vond plaats onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in Breda. In totaal werkten 50 mensen aan de doorzoekingen mee.

Het onderzoek van de BRZN werd gestart na een inval van de politie Midden en West Brabant in augustus 2009 in een loods in Veen. Naast een in werking zijnde hennepkwekerij werden daar ook een aantal gestolen motorvoertuigen en onderdelen van gestolen motorvoertuigen aangetroffen.

Het onderzoek van de BRZN richtte zich daarna op een garagebedrijf in Veen. Het vermoeden bestaat dat daar op grote schaal gestolen motorvoertuigen worden ontmanteld. De gestolen voertuigen zouden voornamelijk worden buitgemaakt bij diefstallen en woninginbraken.

De doorzoekingen van donderdag werden uitgevoerd op acht verschillende locaties onder leiding van een rechter-commissaris. Het gaat om een woning, de showroom en de werkplaats van het garagebedrijf en twee opslagloodsen in Veen. Verder werden nog twee loodsen in Wijk en Aalburg en een vrachtauto in Brakel doorzocht. Bij de doorzoekingen zijn geen aanhoudingen verricht. Wel werden diverse documenten, vermoedelijk gestolen motorvoertuigen en onderdelen van mogelijk gestolen motorvoertuigen in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie sluit eventuele aanhoudingen in de toekomst niet uit.
Provincie:
Tag(s):