maandag, 2. augustus 2010 - 20:59

Onderzoek naar ongeregedheden in volle gang

Het onderzoek naar de escalatie op het Rivierenplein van afgelopen zaterdag is in volle gang. Zaterdagavond e melding binnen dat er een confrontatie was geweest tussen zo'n 30 personen op het Rivierenplein en dat een auto was weggereden die geparkeerde auto's had beschadigd.

De agenten die ter plaatse kwamen, werden belaagd door de nog aanwezige personen. Ook gooiden mensen een fles naar een politieauto en probeerden ze de confrontatie met de agenten aan te gaan. Met de inzet van de mobiele eenheid kon de rust teruggebracht worden.

Zaterdagavond hield de politie zes verdachten aan, waarvan er vier inverzekering zijn gesteld. Het gaat om twee Bosschenaren van 42 en 44 jaar oud, een 45-jarige man uit Rosmalen en een 43-jarige Vlijmenaar. Hen wordt bedreiging en openlijke geweldpleging tegen de politie verweten.

Op zondagmiddag heeft de politie een personenauto inbeslaggenomen die in de Runstraat in 's-Hertogenbosch stond. De auto bleek rondom beschadigd. Het vermoeden bestaat dat dit de auto is die zaterdagavond is weggereden en geparkeerde auto's heeft beschadigd. Inmiddels hebben twee personen aangifte gedaan van vernieling van hun auto. De politie verricht een sporenonderzoek en onderzoekt of de eigenaar van de auto betrokken is geweest bij het incident op het Rivierenplein.

Vermoedelijk heeft een voorval eerder die zaterdag geleid tot de escalatie op het Rivierenplein. Hierbij zou een minderjarige meisje mogelijk lastig gevallen zijn door een groep jongeren. Het onderzoek naar dit incident is in volle gang.
Provincie:
Tag(s):