maandag, 6. december 2010 - 22:30

Ongevallen door gladheid, Zeeland

Zeeland

In Zeeland hebben het afgelopen weekend een aantal ongevallen plaatsgevonden door de gladheid.

Niemand raakte ernstig gewond. In veel gevallen werd de politie wel ingelicht, maar was het niet nodig dat er agenten ter plaatse kwamen.

Op de N59 bij Zierikzee raakte een auto rond 09.00 uur in de slip door veel sneeuw op de weg. Daarbij raakte de auto paaltjes. De bestuurder bleef ongedeerd.

Op de Delingsdijk in Brouwershaven raakte rond 11.00 uur een auto van de weg. De bestuurder kon zelf een tractor regelen om zijn auto uit de sloot te halen.

Op de Schouwsedijk in Brouwershave raakte een 20-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland van de weg door wind en gladheid. Zijn busje kwam in een greppel terecht. De bestuurder bleef ongedeerd.

Op de N61 in Hoek gleed zaterdag rond 13.20 uur een auto door de gladheid in de sloot. De auto was licht beschadigd, de bestuurder bleef ongedeerd.

Zaterdag rond 13.30 kwam een 41-jarige vrouw uit de gemeent Borsele met haar auto op de kop in de sloot. Ze kon haar auto zelf verlaten en raakte niet gewond.

Een auto op de Vissersweg bij Ouwerkerk kwam zaterdag rond 14.10 uur op zijn kop in de sloot. De bestuurder kon de auto zelf verlaten en raakte niet gewond.

Een 23-jarige bestuurder uit de gemeente Middelburg raakte door sneeuwval en gladheid in de slip op de A58 bij Goes. Dit gebeurde rond 14.30 uur. Hij raakte de vangrail. Zijn auto was beschadigd maar hij bleef ongedeerd.

Op de Heinkenszandseweg bij Heinkenszand raakte zaterdag een 29-jarige bestuurster uit de gemeente Borsele rond 15.00 uur door de gladheid in de slip en botste tegen een boom. De auto raakte zodanig beschadigd dat deze niet meer kon rollen. In de auto zaten ook twee kinderen. De bestuurdster en haar kinderen werden door een familielid naar huis gebracht. De opgeroepen ambulance kwam naar het huis van de betrokkenen, omdat de kinderen pijn aan hun hoofd en arm hadden.

Op de bloemenlaan in Vlissingen vond zaterdag rond 16.30 uur een kop-staartbotsing plaats. De voorste auto moest remmen voor kinderen die met sneeuwballen aan het gooien waren. De auto die daar achter reed, botste vervolgens op de voorste auto aan. Niemand raakte gewond.
Provincie:
Tag(s):