maandag, 15. november 2010 - 8:20

Ongevallen zorgen voor lange files op A15, A4 en A1

Diverse ongevallen zorgen voor veel vertraging en een zware maandagochtendspits. Dit meldt de Verkeers Informatiedienst de VID.

Even voor 07:00 uur gebeurde er op de A15 vanuit Gorinchem naar Rozenburg een ongeval met zes personenauto's. Tussen het knooppunt Vaanplein en Rhoon werd aanvankelijk de linkerrijstrook afgesloten, om 07:20 uur werd nog een tweede rijstrook afgesloten. Tussen Alblasserdam en Rhoon kwam uiteindelijk 18 kilometer verkeer stil te staan. De vertragingstijd was opgelopen tot ruim een uur. Er was alleen sprake van materiële schade. Alle voertuigen moesten worden geborgen. Door dit ongeval was het ook drukker op de A16 en de A29.
De rijstroken werden even voor 07:45 uur vrijgegeven.

A4

Op de A4 was het ook raak. Daar gebeurde vanuit Delft naar Amsterdam een kop-staart botsing tussen Zoeterwoude-Rijndijk en de brug over de Oude Rijn. Twee mensen kwamen daarbij bekneld te zitten in hun voertuig.
Tussen Leidschendam en de brug over de Oude Rijn stond om 07:20 uur negen kilometer verkeer stil. De vertragingstijd is ook daar opgelopen tot meer dan een uur. Verkeer dat richting Amsterdam wilde rijden kon tijdelijk vanaf Leidschendam overwegen om te rijden over de N14 en de A44 door de borden Leidschendam en Wassenaar te volgen.

A1

Ook op de A1 zorgde een ongeval met vier personenauto's vanuit Hengelo richting Apeldoorn tussen Rijssen en Bathmen voor een lange file van 16 kilometer. Bij dit ongeval is volgens Rijkswaterstaat niemand gewond geraakt. Wel leverde dit ongeval ruim anderhalf uur vertraging op voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):