dinsdag, 11. mei 2010 - 20:58

Ontmoet de imker op kinderboerderij De Elzenhoek

Een echte imker ontmoeten, van dichtbij een imkerpak bekijken, een beroker vasthouden en alles te weten komen over het bijzondere leven van bijen? Dat kan vanaf half mei bij NME-Centrum en kinderboerderij ‘De Elzenhoek’.

Op zondag 16 mei, zondag 20 juni en zondag 11 juli geven enthousiaste leden van de Bijenhoudersvereniging Oss tussen 14.00 uur en 16.00 uur namelijk interessante demonstraties over én met bijen. Jong en oud maakt op deze manier kennis met het imkervak en de leden van de vereniging vertellen allerlei leuke wetenswaardigheden over de bijen en hun bijzondere leefwijze.

In het NME-Centrum wordt straks een demonstratiekast opgesteld, waar bezoekers de hele zomer van dichtbij een bijenvolk aan het werk zien en de koningin kunnen bewonderen. Ook zijn er diverse bijenkasten te zien waar de bijen af en aan vliegen.
Tijdens deze drie zondagen worden in de bijenstand door een echte imker bijzondere demonstraties gegeven. Achter het raam van de stand kunnen bezoekers de werkzaamheden van de imker precies volgen. Ook vertelt de imker allerlei interessante weetjes over o.a. de levensfasen van de bijen en het paringsgedrag van de koningin en kunnen bezoekers zien hoe bijen met stuifmeel binnenkomen.

Omdat het 11 juli het Landelijke Open Imkerij dag is de imkerdemonstratie op deze dag extra speciaal. Een aantal kinderen mogen de imker die middag namelijk meehelpen. Gekleed in een echt beschermend imkerpak mogen ze samen met de imker wel héél dichtbij de bijenkasten komen.
Provincie:
Tag(s):