dinsdag, 23. maart 2010 - 19:53

Ontvoerde coffeeshop eigenaar ontsnapt in België

Amsterdam

In het Belgische Maasmechelen is de sinds 8 december 2009 ontvoerde Saïd Faggouss, eigenaar van coffeeshop Goed Goed, ontsnapt uit een pand waar hij werd vastgehouden. Ondanks de boeien om zijn enkels zag hij kans te ontsnappen en bij een tankstation de politie te waarschuwen. Faggouss verkeert op eerste gezicht in een gezonde toestand.

De lokale politie in Maasmechelen doet een nader onderzoek in het pand waar Faggouss werd vastgehouden. In ieder geval trof de Belgische politie daar een hennepplantage aan. Rechercheurs van het regiokorps Amsterdam-Amstelland zijn onderweg naar Maasmechelen.

De ontvoering vond plaats op dinsdag 8 december 2009 in een coffeeshop aan de Churchilllaan in Amsterdam. Een bestelbusje kwam voor de ingang staan en vier met onder andere automatische vuurwapens gewapende mannen drongen de zaak binnen. Zij pakten Faggouss vast en werkten hem het busje in. Een omstander sloeg de achteruit van het voertuig in toen deze wegreed. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werd dezelfde avond aandacht besteed aan deze ontvoering. Dankzij tips werd het busje leeg aangetroffen langs de Amstel.
Provincie:
Tag(s):