zondag, 31. oktober 2010 - 12:43

Ontvoering kind blijkt logeerpartij in Rotterdam

Rotterdam

Oplettende bewoners van de Boelstraat en de Mijnsheerenlaan in Rotterdam zagen zaterdagavond, rond half elf, dat een jongetje van een jaar of drie in een auto werd meegenomen door een man. Zij hoorden het kind huilen en zij zagen dat de auto met grote snelheid wegreed. Omdat zij het niet vertrouwden werd de politie gebeld.

Die stelde direct een onderzoek in. Getuigen werden gehoord en in afwachting van een juist signalement cq kenteken van de auto werden politie-auto's geposteerd bij de ANPR locaties. Ook werd direct geinformeerd bij ziekenhuizen of daar wellicht een kind was binnengebracht. Dit om alle mogelijke scenario's uit te sluiten.

Er meldde zich geen ouder en daarom was de situatie voor de politiemensen lastig in te schatten. Ondertussen werden wel de beelden van Cameratoezicht teruggekeken en toen bleek dat een bewoonster van de Mijnsheerenlaan met een kind op haar arm naar een auto liep. Op de beelden was ook te zien dat de vrouw daarna snel terugliep naar een woning.

Op deze wijze werd de vrouw opgespoord en toen agenten bij haar aan de deur kwamen vertelde zij dat zij haar kind voor de nacht had overgedragen aan een familielid. Die werd gebeld en kwam met het kind naar de Mijnsheerenlaan zodat de agenten het 'verhaal' konden checken. Dit bleek juist en zodoende was, mede dankzij Cameratoezicht, de vermeende ontvoering snel opgelost.
Provincie:
Tag(s):