donderdag, 16. december 2010 - 15:59

Ook gemeente en provincie mengen zich in sluiting VPZ assuradeuren

Delfzijl

Om een sluiting van het kantoor van VPZ assuradeuren in Delfzijl te voorkomen, heeft nu ook de gemeente Delfzijl en de provincie Groningen een beroep gedaan op de directie van Aevitae om de werkgelegenheid in Delfzijl te behouden.

In mei heeft Aevitae het bedrijf VPZ overgenomen. De ondernemingsraad heeft hiermee begin mei mee ingestemd omdat Aevitae een beleid zou voeren van Buy & Build. Eveneens is in maart 2010 door Aevitae aangegeven dat men niet van plan was het bedrijf in het Noorden te stoppen, maar dat het efficiënter kan.

Dat het bedrijf hierdoor in afgeslankte vorm doorgang zou vinden, had men in Delfzijl wel verwacht, maar dat de overgebleven functie naar Heerlen gaan verhuizen is bij het personeel en de vakbonden in verkeerde keelgat geschoten. Om hun onvrede hierover duidelijk te maken werd er afgelopen maandag een manifestatie georganiseerd in de Bolder.

Uit stukken die in het bezit zijn van Blik op Nieuws, blijkt dat na de overname de sfeer in het bedrijf snel omsloeg. Zo werden er door de OR gevraagde stukken niet ter inzagen gegeven en opleidingen voor een nieuw in te voeren systeem om mee te werken zijn uitgebleven. Communicatie met Aevitae blijkt volgens de vakbond alleen nog maar te bestaan via advocaten.

Enkele medewerkers, die om begrijpelijke reden anoniem willen blijven, zeggen tegenover Blik op Nieuws dat zij het gevoel hebben dat de overname van VPZ alleen om het klantenbestand te doen is geweest en Aevitae nooit de intentie heeft gehad om het kantoor in Delfzijl te behouden. Mee gaan naar Heerlen is voor veel medewerkers geen optie omdat zij hier hun huis, gezin en familie hebben.

Ook de gemeente Delfzijl en de provincie Groningen zien met lede ogen aan dat er zo'n 180 arbeidsplaatsen verdwijnen door de nieuw gekozen weg van Aevitae. In een gezamenlijke brief aan de directie vraagt men hun besluit in heroverweging te nemen om zo de arbeidsplaatsen voor het Noorden te behouden.
Provincie:
Tag(s):