woensdag, 15. december 2010 - 10:23 Update: 08-07-2014 1:01

Ook Robben zit nog steeds met dé gemiste kans

(ElfVoetbal) Hét sportmoment van het jaar - het zat zelfs lang in de leader van De Wereld Draait Door - is natuurlijk de gemiste kans van Arjen Robben in de WK-finale tegen Spanje.

Als doelman Iker Casillas de avond ervoor gewoon zijn teennagels had geknipt, was Oranje nu de Wereldkampioen.

De misser zit niet alleen heel Nederland, maar ook de speler zelf nog steeds dwars. Dat beweert Robben althans in de nieuwe editie van het glossyblad Linda.

"De gemiste kans in de WK-finale tegen Spanje, die bal die op de grote teen van de keeper komt, is een film in mijn hoofd geworden. Een loop, die ik opnieuw en opnieuw afspeel. En steeds is er weer dat moment dat ik denk: wat wanneer ik erom heen was gegaan?" aldus Robben in het blad.

"De eerste weken na de wedstrijd zag ik die beelden twintig, dertig keer per dag. Ik denk niet dat ik er ooit vanaf kom. De meeste wedstrijden speel ik zonder nadenken. Maar nu was er een moment waarop ik even kon nadenken en ik besloot verkeerd."

Een opvallende bekentenis van Robben, die juist bekend staat als stoïcijns, rustig en onverstoorbaar als het gaat om acties en goals maken. Opnieuw een bewijs dat je eerst op een podium moet falen, wil je het daarna veroveren. Of zoals Frank de Boer en Bert van Marwijk eerder zeiden: "Je moet eerst een finale verliezen, om er later één te winnen."
Categorie:
Tag(s):