woensdag, 19. mei 2010 - 16:28

Oorzaak natuurbrand Dwingeloosche Heide onbekend

Dwingeloo

Het politieonderzoek naar de oorzaak van de brand op zaterdag 24 april, waarbij ongeveer 25 tot 30 hectare van de Dwingeloosche Heide ernstig beschadigd raakte, heeft nog niet geleid tot resultaat.

De brand ontstond zaterdag 24 april omstreeks 17.30 uur. Het kostte de brandweer vele uren voordat het vuur onder controle was. Ongeveer 50 brandweermensen uit verschillende Drentse korpsen bestreden de brand. Meerdere boeren uit de omgeving hielpen daarbij met tractoren en met water gevulde giertanks. Natuurmonumenten is eigenaar van het natuurgebied en deed aangifte van brandstichting.

De precieze oorzaak van de brand is niet bekend. Wel is aan de rand van het verbrande gebied een barbecue gevonden waar nog vlees op lag. Mogelijk dat daar de brand is ontstaan. De personen die bij de barbecue zijn geweest, hebben zich niet gemeld. Hun identiteit is nog steeds niet bekend. Mogelijk dat het hier gaat om een aantal jongeren. Ook heeft een getuige iets gehoord wat leek op het geluid van paintballen.

De politie hoopt dat er mensen zijn die op zaterdag 24 april tussen 15.00 en 18.00 uur iets bijzonders hebben gezien op of rond de plaats waar de brand heeft gewoed. In het bijzonder wil de politie graag weten wie er bij de barbecue zijn geweest voordat de brand uitbrak, en of er inderdaad paintballers actief zijn geweest. Verder is de politie geïnteresseerd in alle personen die zich rond dit tijdstip ophielden op- of bij het in brand staande gebied.
Provincie:
Tag(s):