dinsdag, 14. september 2010 - 18:46 Update: 08-07-2014 0:28

Opbrengst eerste kistje Rubens appels naar Wilhelmina Kinderziekenhuis

Amsterdam

Topkok, kokoloog en veiligmeester-voor-één-dag Pierre Wind gooit zaterdag 18 september al zijn Haagse bluf in de strijd om een recordopbrengst binnen te halen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

Met de veiling van het eerste kistje Rubens appelen van dit seizoen, krijgt de Nederland Bloeit Appelplukdag 2010 op diezelfde zaterdag 18 september extra allure. Uiteraard is er gekozen voor het ultieme decor van de veiling: Fruitbedrijf Uijttewaal in ’t Goy (gemeente Houten). Deze Rubens fruitteler stelt die dag zijn boomgaard eveneens open voor het grote publiek.

Tijdens de Nederland Bloeit Appelplukdag staan de schijnwerpers op 18 september gericht op de fruitteelt in Nederland. In alle provincies ontvangen de fruitbedrijven een dag lang belangstellenden. Iedereen kan komen plukken en proeven, oude en nieuwe rassen worden met trots gepresenteerd en oogstmethoden gedemonstreerd. Ook kan het grote publiek zien hoe milieuvriendelijk en duurzaam de appels geteelt worden, de fruitteler licht zijn werk graag toe. “De Nederlandse voedselproductie behoort wereldwijd tot de top in voedselveiligheid. We laten het ook graag zien.”, aldus boerenvoorman Albert Jan Maat (LTO Nederland).
Categorie:
Tag(s):