donderdag, 4. november 2010 - 16:39 Update: 08-07-2014 0:30

Opel Meriva Gezinsauto van het Jaar 2011

De dertiende Gezinsauto van het Jaar-verkiezing kende een nieuwe opzet en heeft ook een winnaar gekregen die anders is dan anders: de nieuwe Opel Meriva. Met zijn achterwaarts openende achterportieren stal hij de harten van het lezerspubliek van Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en Kampioen, dat op www.gezinsautovanhetjaar.nl zijn stem mocht uitbrengen.

Met overgrote meerderheid is de Opel Meriva verkozen tot de Gezinsauto van 2011. Het is de tweede keer dat een Opel deze prestigieuze publieksprijs wint. In 2007 mocht de Zafira de titel al een jaar voeren.
De nieuwe Meriva kreeg bijna twee keer zoveel stemmen als de nummer twee van de verkiezing, de Peugeot 5008. De Skoda Yeti eindigde op een derde plaats. De Gezinsauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van de tijdschriften Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en de Kampioen, het ledenblad van de ANWB.

Het is de 13de keer dat de Gezinsauto van het Jaar wordt gekozen, maar de verkiezing verliep dit jaar anders dan anders. Voorheen stelden de redacties van de organiserende bladen een lijst samen van 10 vijfdeurs auto’s die sinds de verkiezing van vorig jaar op de markt verschenen zijn en nieuw niet meer kosten dan € 27.500. Vervolgens werden drie finalisten aangewezen, waaruit de lezers van Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en Kampioen de uiteindelijke winnaar kozen.

De criteria bleven gelijk, maar het lezerspubliek kreeg deze keer voor het eerst de gelegenheid om uit alle tien de kandidaten hun favoriet te kiezen. Van begin augustus tot eind oktober kon er via de website www.gezinsautovanhetjaar.nl worden gestemd. Wie zijn stem uitbracht, maakte kans op mooie prijzen. Dit jaar namen ook twee wegenbelastingvrije wagens aan de verkiezing deel; de Seat Ibiza ST Ecomotive en Toyota Auris Full Hybrid. Ze kwamen echter naast het erepodium terecht, net als de Dacia Duster, Kia Venga, Mitsubishi ASX, Nissan Cube en Renault Mégane Estate.
Categorie:
Tag(s):