zondag, 5. december 2010 - 14:10

Opgepakt voor gooien sneeuwbal

Drachten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden voor het gooien van een sneeuwbal. Rond 04.45 uur waren jongeren op de Zuidkade sneeuwballen aan het gooien. Een 18-jarige man uit Ureterp gooide een sneeuwbal door een ruit van een uitgangsgelegenheid aan de Zuidkade. Surveillerende agenten zagen dit gebeuren en hielden de man aan op verdenking van vernieling. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Een 37-jarige man uit Drachten deed aangifte.

Niet veel later zagen agenten dat twee mannen in een politiewagen waren gaan zitten. Toen agenten naar het voertuig liepen, stapten de mannen uit. Een agent sprak een van de mannen aan en probeerde hem bij de arm te pakken. Hierop probeerde de man de agent in zijn gezicht te slaan. Toen dit niet lukte trapte hij naar de agent.

De 47-jarige man uit Drachten werd aangehouden op verdenking van mishandeling en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Later bleek dat de verdachte uit de politiewagen een mobiele telefoon gestolen had en werd hem ook nog diefstal ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):