donderdag, 25. november 2010 - 9:14

Opnieuw aanhouding in geweldszaak Zuidoost

Amsterdam

De politie heeft woensdagmorgen opnieuw een verdachte van een schietincident aangehouden. De 29-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de geweldszaak op het Nieuwlandhof op dinsdagavond 12 oktober.

Hij verbleef op een adres in de nabijheid van de plaats delict. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Die avond werd omstreeks 21.50 uur meerdere keren geschoten. Twee mannen uit Zeist, van 21 en 24 jaar oud, raakten zwaar gewond bij het schietincident en werden daarna met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Naast de aanhouding deed het rechercheteam zoekingen in verschillende woningen in en buiten Amsterdam. Over de resultaten daarvan doet de politie geen mededelingen. Wel denkt men nog meer aanhoudingen in deze zaak te gaan verrichten.

Van de twee gewonde mannen ligt er nog één ernstig gewond in een ziekenhuis. De ander is daaruit ontslagen en moet langdurig aan zijn herstel gaan werken in een revalidatiecentrum. De twee mannen die kort na het incident op de Muntbergweg werden aangehouden zijn heengezonden. Op dit moment spelen zij geen rol in het onderzoek.

Woensdagmorgen hield de politie ook al verdachten aan in verband met het schietincident op het Wethouder de Roosplein op maandag 11 oktober. Ook hier worden nog meer aanhoudingen verwacht.
Provincie:
Tag(s):